日本の食文化 日本のお茶の種類

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話題は日本のお茶です。

日本のお茶は緑茶を指すことが一般的で、近年海外でも人気の抹茶とは飲むTPOが違います。

外国人から見ると日本人は毎日・毎食に抹茶を飲んでいる印象が強いようです。(上の写真)

 

 

 

しかし、日常的に飲んでいるお茶は上の写真のようなお茶です。

代表的なお茶を記載します。

煎茶=せんちゃ

深蒸し煎茶=ふかむしせんちゃ

玉露=ぎょくろ

ほうじ茶=ほうじちゃ

番茶=ばんちゃ

茎茶=くきちゃ

玄米茶=げんまいちゃ

 

お茶が醸し出すアロマ(香り)と味を楽しみながら、ゆっくりとした時間が過ごせるでしょう。

人と人のご縁を繋ぐ「コミュニケーション飲料」と言っても良いでしょう。

 

詳細は当サイト内「日本情報 日本の食文化8 日本茶と抹茶」に掲載しています。

 

最後までご覧頂きましてありがとうございます。

 

 

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Japanese Food Culture Types of Tea in Japan

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The topic is Japanese tea.

Japanese tea generally refers to green tea, and the TPO for drinking it is different from that of matcha, which has become popular overseas in recent years.

 

From a foreigner's point of view, Japanese people seem to have a strong impression that they drink matcha tea every day and at every meal. (see photo below)

 

However, the teas we drink on a daily basis are those pictured below.

Typical examples are listed below.

 

 

Sencha 

Fukamushi Sencha = deep steamed tea

Gyokuro 

Hojicha 

Bancha

Kukicha = stem tea

Genmaicha 

You will be able to relax and enjoy the aroma (flavor) and taste that tea produces.

 

It can be called a "communication beverage" that connects people with each other.

For more details, please refer to "Japan Information Japanese Food Culture 8: Japanese Tea and Matcha" on this website.