日本の食文化 昆布の塩ラーメン

日本の情報・日本文化・Real Japanをお届けする日本情報発信サイトにほんあいBlogです。

本日もアクセスしていただきましてありがとうございます。

今日の話題は、日本の食文化 昆布ラーメン MANNISHです。

中国から入ってきて進化を続けて日本独自のラーメンが数多開発され、商品化されています。

日本の「ラーメン=Ramen」は今や国際語です。

先日、温故知新(おんこちしん)のラーメンに出会いました。

 

東京都中央区東日本橋

昆布の塩ラーメン MANNISH(マニッシュ)さんです。

 

昆布の風味がすばらしい。

塩味でシンプル。

繊細な味のスープ。

器は昆布の風味がより感じる形にしたのだそうです!風味の為に丼の形まで計算されています。

 

日本の食文化と言えば、欠かせないのがだしです。日本料理はだし文化!

日本料理の板前さんがプロデュースしたようなラーメンです。

 

「昆布酢(こんぶす)」を少し入れると、より昆布の風味が際立って感じました。お店の方に何が入っているのか聞いてみましたら「乾燥昆布+酢」のみだそうです。

Simple is best!

 

現在日本には多種多様なラーメンがある中で、外国人の皆さんにこちらのラーメンを食べて頂ければ日本の食文化の基本のだし文化・日本の食文化などの日本理解が深まるのでは?と思ったラーメンでした。※他店さんにも日本の美味しいラーメンがたくさんあります!

 

先日はこちらでエネルギーをチャージして授業へ挑みました!

最後までご覧いただきましてありがとうございます(^^)/

----

Newにほんあい/Nihon-i  日本情報発信サイト 

七海インターナショナル公式HP

七海オンライン事業部専用サイト

七海ふろしき講座専用サイト
七海インターナショナル公式FaceBook

七海インターナショナル公式Twitter
七海インターナショナル公式Instagram nanami_Japaneseculture/

 

サイト内関連記事|日本情報日本情報 日本の食文化12 ラーメン

 

 

Written in English.

 

This is Japan Ai Blog, a Japan information transmission site that brings you information about Japan, Japanese culture, and Real Japan.

Thank you for accessing our site today.

 

Today's topic is Japanese food culture: Kelp Ramen MANNISH.

 

Many unique Japanese ramen dishes have been developed and commercialized after coming from China and continuing to evolve.

 

The Japanese word "Ramen" is now an international word.

 

The other day, I came across a new type of Ramen.

 

Higashi Nihonbashi, Chuo-ku, Tokyo

It is Kombu no Shio Ramen MANNISH.

 

 

The flavor of kelp is wonderful.

Salty and simple.

Delicate tasting soup.

The bowl is shaped in such a way that the flavor of the kelp can be felt even more! Even the shape of the bowl is calculated for the flavor.

 

Speaking of Japanese food culture, dashi is indispensable. Japanese cuisine is a dashi culture!

 

These ramen noodles look like they were produced by a chef of Japanese cuisine.

 

I felt the flavor of kombu (kelp) became more pronounced when I added a little "kombu-su" (kelp vinegar) to the ramen. When I asked the owner what was in the ramen, he told me it was only "dried kelp + vinegar.

Simple is best!

 

 

There are many different kinds of ramen in Japan today, but I thought that if foreigners could try this ramen, they would deepen their understanding of Japan's basic food culture, such as dashi culture and Japanese food culture. I thought this ramen was a good idea. There are many other restaurants that serve delicious Japanese ramen as well!

 

The other day I went to class after recharging my energy here!

 

Thank you for reading to the end.