小麦粉高騰中、ベトナム料理フォーから学ぶ

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今回の話題は「小麦粉高騰中、ベトナム料理フォーから学ぶ」です。

 

ベトナム料理の「鶏のフォー」を頂きました。

フォーの麺は米粉からできている、ライスヌードルです。

 

小麦粉が高騰中!

身近な生活必需である食品も高騰中!

 

日本ではお米が余っているそうですね。。。

値崩れを起こすのではないかという懸念もあります。

 

日本の農家を救うためにも、ベトナムのライスムードルフォーから学んで商品開発ができないものかと、思いながら鶏のフォーを美味しく頂きました。

 

既に製品開発に着手している企業もあるそうです。

海外の良い所、良いものも取り入れ、新しい食べ物が生まれるのでしょう!

 

写真:鶏のフォー。ナンプラー・レモン汁・コショウを追加。

 

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The above Japanese text is written in English.

 

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Today's topic of discussion is "Learn from Vietnamese cuisine Pho amid soaring flour prices".

 

I had a Vietnamese dish called "Chicken Pho".

Pho noodles are made from rice flour, rice noodles.

 

Flour is soaring!

Foods that are a familiar necessity in our daily lives are also soaring!

 

In Japan, there is a surplus of rice.

There is some concern that rice will cause a price collapse.

 

We enjoyed the chicken pho, wondering if we could learn from Vietnam's rice noodle pho to develop products to save Japanese farmers.

 

Some companies have already begun product development.

I guess they will take in the best parts of foreign countries, the good things too, and a new food will be born!

 

Photo: Chicken pho. Add fish sauce, lemon juice and pepper.